ΣΤΗΡΙΞΗ συγκεντρωσης διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο | Δευτ. 29/8, 5.30 μμ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΣΤΙΣ 5.30 ΜΜ. (ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ)

Η φωτογραφία είναι απ’ τη διαδήλωση υπεράσπισης του πάρκου Δρακόπουλου που έγινε στα Πατήσια στις 15 Ιουλίου 2022

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Μέσα στον Αύγουστο και εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης, η Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη προχωράει επιθετικά τα «σχέδια ανάπλασης» των Εξαρχείων. Υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ, εισβάλλει στον Λόφο Στρέφη (Εξάρχεια) με εργολάβους και μηχανικούς για την ανάπλαση συμφερόντων της κτηματομεσιτικής PRODEA, ενώ στην πλατεία Εξαρχείων για τη δημιουργία εργοταξίου σταθμού της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στήνει μια μοντέρνα φυλακή: περικλείει την πλατεία με 5μετρο φράκτη και στρατοπεδεύει επί 24ωρου με ΜΑΤ.

Αλλά πως διαφορετικά θα μπορούσε ο Δήμαρχος Αθηναίων να επιβάλει το σχέδιο του για «αναπλάσεις» για τις οποίες οι κάτοικοι ούτε ερωτηθήκαμε, ούτε συναινέσαμε ποτέ; Όπως στα Πατήσια, έτσι και στα Εξάρχεια ο δήμαρχος Μπακογιάννης λειτουργεί μονάχα ως εντολοδόχος των ιδιωτικών εργολαβικών και κτηματομεσιτικών συμφερόντων, διαβουλεύεται μονάχα με τις εταιρείες ενώ απέναντι στους κατοίκους έχει να επιδείξει μόνο ΜΑΤ, βία, απειλές και «λάσπη». Η αστυνομική καταστολή των Εξαρχείων είναι η εικόνα από το μέλλον όλων των γειτονιών της Αθήνας που αντιστέκονται στα σχέδια Μπακογιάννη.

Στο Κτήμα Δρακόπουλου, πριν από 13 χρόνια οι κάτοικοι πήραμε ένα χώρο από πέτρα και χώμα και τον μετατρέψαμε σε πνεύμονα πρασίνου για τη γειτονιά. Αντισταθήκαμε στα σχέδια μετατροπής του σε MALL και προχωρήσαμε στην δική μας ανάπλαση: φυτέψαμε δέντρα διαμορφώσαμε μια παιδική χαρά και έναν κοινόχρηστο χώρο με παγκάκια, κερκίδες και σκηνή για συναυλίες, θεατρικά, προβολές δίχως αντίτιμο κα. Κυρίως όμως με την καθημερινή παρουσία μας διασφαλίσαμε ότι το κτήμα Δρακόπουλου θα παραμείνει πράσινο, ελεύθερο και δημόσιο, ένα ζωντανό κύτταρο έκφρασης, αγώνα και ενεργούς συμμετοχής των πολιτών των Πατησίων, δηλαδή όλα όσα εχθρεύεται η δημοτική αρχή Μπακογιάννη.

Από το Πάρκο Κύπρου και Πατησίων μέχρι το Δρακόπουλο, από τον Λόφο Στρέφη μέχρι την Ακαδημία Πλάτωνος και το Λόφο Φιλοπάππου, να αγωνιστούμε για τη προστασία των χώρων πρασίνου. Να διεκδικήσουμε ελεύθερους και δημόσιους χώρους για τις ανάγκες των κατοίκων και όχι για τα οικονομικά συμφέροντα των εργολάβων, των εταιρειών και των ιδιωτών.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 5.30 μμ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΟΤΖΙΑ στηρίζουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Αθήνας όπου θα συζητηθεί το θέμα των Εξαρχείων.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Επόμενη Συνέλευση Κατοίκων: Πέμπτη, 2/8 στις 7 μμ. στο Πάρκο Δρακόπουλου

 

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Πάρκου Δρακόπουλου | parkodrakopoulou@riseup.net

Δημοσιεύθηκε στην General. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.