Καταγγελία για εισβολή της αστυνομίας (ΟΠΚΕ) στο πάρκο Δρακόπουλου κατά τη διάρκεια μουσικής εκδήλωσης

Την Κυριακή 19/7/2022 το αυτοοργανωμένο Χιπ-Χοπ εγχείρημα “Ατάκτως Τακτικά” είχε προγραμματίσει μουσική εκδήλωση στο πάρκο Δρακόπουλου. Κατά τις 22:30 εμφανίστηκαν δύο τζιπ ΟΠΚΕ της αστυνομίας με 8 συνολικά πάνοπλους αστυνομικούς.

Αποτέλεσμα της πρωτοφανούς αστυνομικής επίθεσης -εν μέσω βρισιών και απειλών- ήταν να προσαγάγουν στο ΑΤ Πατησίων (Αγ. Λαύρας) 3 νεαρά άτομα, εκ των οποίων το ένα ανήλικο. Ο λόγος της προσαγωγής ήταν η ρευματοκλοπή (!).

Κόσμος της γειτονιάς συγκεντρώθηκε αντανακλαστικά αρχικά στο Πάρκο και στη συνέχεια με μικρή πορεία κατέληξε στο ΑΤ Πατησίων, όπου πραγματοποίησε συγκέντρωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας.

Το πρωί της Δευτέρας το ένα άτομο αφέθηκε ελεύθερο και τα άλλα δύο οδηγήθηκαν με χειροπέδες στον εισαγγελέα, στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η ανήλικη παραπέμφτηκε στον Εισαγγελέα Ανήλικων όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τον Φεβρουάριο του 2024.

Για τον ενήλικα, όσον αφορά τη ρευματοκλοπή, ο εισαγγελέας έστειλε πίσω τη δικογραφία στο ΑΤ Πατησίων για προκαταρτική εξέταση και για περαιτέρω διερεύνηση ενδεχομένως λόγω έλλειψης στοιχείων, και θα του ασκηθεί δίωξη για απείθεια.

Θεωρούμε την ενέργεια της αστυνομίας άκρως προκλητική και απόλυτα συνδεδεμένη με τον αγώνα που δίνουμε για την υπεράσπιση του πάρκου Δρακόπουλου.

Φαίνεται πως για τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη το πρόβλημα της πόλης είναι οι αυτοοργανωμένες μουσικές εκδηλώσεις της νεολαίας δίχως εισιτήριο, μπράβους και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος. Για τον Μπακογιάννη το πρόβλημα της πόλης είναι το ρεύμα που χρησιμοποιούμε για τις μουσικές εκδηλώσεις μας, τις προβολές, τις θεατρικές παραστάσεις, τις βιβλιοπαρουσιάσεις κτλ!!

Για τον Μπακογιάννη τα πάρκα και οι πλατείες είναι «πιο όμορφα» με τραπεζοκαθίσματα, περιφράξεις και μουσική από τα μαγαζιά. Αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν για τους ελεύθερους και τους δημόσιους χώρους της Αθήνας στο πλαίσιο «εξευγενισμού» της πόλης: την εμπορευματοποίηση κάθε σπιθαμής δημόσιου χώρου!

Να τους ενημερώσουμε πως αντίστοιχες ενέργειες και παρενοχλήσεις από την αστυνομία, όχι μόνο δεν μας τρομοκρατούν αλλά μας συσπειρώνουν και μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε σθεναρά το πάρκο Δρακόπουλου ως ελεύθερο χώρο πρασίνου, πολιτισμού, συλλογικής και κινηματικής δράσης.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ

ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Πάρκου Δρακόπουλου

19 Ιουλίου 2022

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Προκυρήξεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.