Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης για τους δημοσίους και ελεύθερους χώρους | Τρ. 4/10, 5.30 μμ, πλατεία Κοτζιά

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Τρίτη 4/10, 5.30 μμ, πλατεία Κοτζιά

Η Δημοτική Αρχή του Κ. Μπακογιάννη, σε απόλυτη σύμπλευση με την κυβέρνηση συνεχίζει να χτυπά την πολύπαθη γειτονιά των Εξαρχείων με όχημα την τουριστικοποίηση, τις ανατιμήσεις των αξιών γης και τις αστικές αναπλάσεις. Έτσι, μετά την περίφραξη της πλατείας Εξαρχείων για την δημιουργία εργοταξίου ΜΕΤΡΟ, σήμερα Δευτέρα 3/10 σειρά είχε ο λόφος Στρέφη.

Ο Μπακογιάννης συνεχίζει να μην ακούει τους κατοίκους και να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα επιχειρήματα των κατοίκων που αντιτίθεται στο έργο. Όπως και στην περίπτωση του πάρκου Δρακόπουλου η έλλειψη ενημέρωσης των κατοίκων και δημόσιας διαβούλευσης γύρω από τα έργα χορηγίας της κτηματομεσιτικής PRODEA, αντικαταστάθηκε με ΜΑΤ, προσαγωγές 13 συναγωνιστών/τριων, βία, αποκλεισμό του λόφου και μια μεγάλη περίφραξη με λαμαρίνες.

Η άρνηση των αρμοδίων αρχών να ακούσουν τις φωνές των κατοίκων θα συναντήσει την οργή τους για ένα έργο το οποίο θα καταστρέψει μεγάλα τμήματα της χλωρίδας και της βιοποικιλότητας του λόφου, θα αλλάξει τον χαρακτήρα χρήσεων προς το συμφέρον ιδιωτικών-εμπορικών (βλ. πολυτελές εστιατόριο), θα αποκλείσει κοινωνικές ομάδες μέσα από την καθημερινή αστυνομοκρατία, θα τσιμεντώσει μονοπάτια, θα φωτορυπάνει το φυσικό περιβάλλον, θα δημιουργήσει αντιπλημμυρικά έργα τύπου Εθνικής Οδού, θα κόψει δέντρα και θα στήσει μπάρες, σεκιουριτάδες και κάμερες. Ένα πραγματικό τερατούργημα, αυτό είναι το καμάρι του Δημάρχου και της ιδιωτικής εταιρείας PRODEA!

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναγωνιστών/τριων όπως κάναμε και στην περίπτωση του πάρκου Κύπρου και Πατησίων που πριν από δύο βδομάδες επίσης δέχτηκε την επίθεση της αστυνομίας με 6 συλλήψεις. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των πάρκων και των αλσών που διαλύουν τον εγωπαθή και αλαζονικό μονόλογο του Δημάρχου και αποδίδουν τις ευθύνες προς τη σωστή κατεύθυνση για τη χρόνια εγκατάλειψη των δημόσιων και ελεύθερων χώρων από τον Δήμο Αθηναίων, αλλά και για την πιο πρόσφατη εργαλειοποίησή τους για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων εργολάβων, επενδυτών, επιχειρηματιών και διαφόρων ημετέρων.

Από τα Εξάρχεια μέχρι τα Πατήσια θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα πάρκα, τις πλατείες και τις γειτονιές μας από τα κοράκια του real estate, τις μπουλντόζες των εργολάβων, και τα γκλοπ της αστυνομίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ, ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ – ΕΞΩ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Πάρκου Δρακόπουλου

3/10/2022

Δημοσιεύθηκε στην General. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.