Στήριξη της σημερινής διαδήλωσης για το πάρκο Κύπρου & Πατησίων | Τρίτη 20/9, 5.30, πάρκο Κύπρου.

Κάλεσμα στήριξης της πορείας για πάρκο Κύπρου & Πατησίων Τρίτη 20/9 στις 5.30 μμ. στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Πάρκου Δρακόπουλου στηρίζει την διαδήλωση για το Πάρκο Κύπρου και Πατησίων που διοργανώνει η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων ενάντια στα σχέδια ανάπλασης του Δήμου Αθηναίων και της UNISON. Την προηγούμενη βδομάδα το πάρκο δέχτηκε 3 επισκέψεις εργολάβων ώστε να ξεκινήσουν τις εργασίες ανάπλασης, την τρίτη φορά με τη συνδρομή της αστυνομίας. Και τις 3 φορές κάτοικοι και αγωνιστές με την παρουσία τους απέτρεψαν την έναρξη των εργασιών.

Σήμερα το πρωί 20/9, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην πρωινή περιφρούρηση του πάρκου με αποτέλεσμα 6 άτομα να συλληφθούν με τις κατηγορίες της αντίστασης και της εξύβρισης και ένα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο από χτυπήματα στο κεφάλι. Μετά από 13 χρόνια πλήρους εγκατάλειψης του Πάρκου Κύπρου από τις Δημοτικές Αρχές, κι αφότου οι κάτοικοι της περιοχής κατάφεραν απ’ το 2009 να το μετατρέψουν ξανά πράσινο μετά την κοπή 55 δέντρων απ’ τον τότε Δήμαρχο Νικ. Κακλαμάνη για την μετατροπή του σε πάρκινγκ, η Δημοτική Αρχή του K. Μπακογιάννη επιχειρεί να απλώσει ξανά τα χέρια της σ’ ένα δημόσιο χώρο ανάσα για την περιοχή.

Κι αν αυτή τη φορά οι μπουλντόζες δεν έχουν σκοπό να έρθουν για να το τσιμεντώσουν, ο Δήμαρχος –όπως πάντα– δεν διαβουλεύεται με τους κατοίκους, αλλά με τους εργολάβους, τις εταιρείες και τα ΜΑΤ. Έτσι στο νέο σχέδιο «εξυγίανσης» δεν υπάρχει πουθενά η παιδική χαρά που δημιούργησαν μόνοι τους οι κάτοικοι, σχεδιάζει να κόψει δέντρα, να αντικαταστήσει ένα μέρος του χώματος με κηπευτικό και να καλύψει το υπόλοιπο με ανενεργά υλικά ακυρώνοντας κάθε μελλοντική προσπάθεια επαναφύτευσης δέντρων από τη συνέλευση των κατοίκων.

Ο διπλός σκοπός του έργου «βιτρίνας» είναι αφενός να μετατραπεί σ’ ένα εξευγενισμένο πάρκο χαμηλής βλάστησης στο ευρύτερο πλαίσιο εξευγενισμού του κέντρου της Αθήνας, αφετέρου να σβήσει από την συλλογική μνήμη της γειτονιάς τους αγώνες που δόθηκαν για τη διάσωσή του. Απέναντι στο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής Μπακογιάννη να επιβάλει από τα πάνω αναπλάσεις στους δημόσιους και ελεύθερους χώρους της Αθήνας, αγνοώντας τις ανάγκες των κατοίκων, ώστε να εκδιώξει την κοινωνική βάση των γειτονιών μας, στήνουμε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης και αλληλεγγύης!

Ως συνέλευσης για το πάρκο Δρακόπουλο, θα βρισκόμαστε στο πλάι των κατοίκων και συναγωνιστών στηρίζοντας το κάλεσμα της διαδήλωσης την Τρίτη 20/9 στις 5.30 μμ. στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων.

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ ΜΑΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Δημοσιεύθηκε στην General. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.